dimecres, 20 de gener del 2016

El Consell Comarcal del Vallès Occidental prossegueix el seu pla de prevenció d'incendis

La institució ha licitat, en el marc del projecte 'Boscos del Vallès', les obres de dues calderes i del Centre Logístic de Biomassa


Les obres de dues calderes en dos equipaments de la comarca del Vallès Occidental i també les obres del Centre Logístic de Biomassa són a punt de començar, com a part del projecte 'Boscos del Vallès' en relació al qual ha informat el passat mes de juliol TITULARS.CAT (bloc del 25/07/2015). En aquest sentit, i segons ha comunicat ahir el Consell Comarcal del Vallès Occidental, s'han licitat recentment les obres de les tres instal·lacions que representen una inversió de més d'un milió i mig d'euros, sufragats a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). D'altra banda, properament es reprendrà la prospecció d'interès municipal per comptar amb calderes d'estella forestal i es treballarà també per promoure que les que ja hi ha puguin consumir biomassa de la comarca, fent ús del nou centre logístic. El vicepresident primer del Consell Comarcal i president de la Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat, Joan Ballbè afirma que "amb aquestes obres es consolida una llarga tasca de disseny i dimensionament de les instal·lacions bàsiques per poder posar en marxa el servei de generació i demanda de biomassa a la comarca". Per la seva banda,  la consellera delegada Elizabeth Pasamonte ​explica que "amb aquestes tres obres,  es materialitzarà una demanda dels Ajuntaments del Vallès Occidental per dotar-nos d'un servei comarcal que contribueixi activament  a la prevenció d'incendis dels boscos vallesans".

Caldera de biomassa / CCVOC
L'obra de la caldera de la UAB, té una durada prevista d'execució del projecte de tres mesos i ha estat adjudicada a l'empresa Comet Martínez Muntada S.C.P., per 250.665,35 euros IVA inclòs. Aquest projecte inclou la realització de les obres per la reforma i adequació de l'espai de magatzem existent a la planta soterrani de l'edifici central del Servei d'Activitat Física (SAF), com a sala de calderes per la ubicació del nou generador de calor per biomassa (caldera de biomassa de 500 KW). L'obra de la caldera del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), té una durada prevista d'execució del projecte de cinc mesos i ha estat adjudicada a l'empresa Construcciones Pérez Villora, S.A., per un import de 840.008,05 euros, IVA inclòs. Actualment, el CST produeix l'energia tèrmica amb dues calderes a gas natural. La nova instal·lació substituirà el funcionament de les calderes de gas natural per dues calderes de biomassa amb estella forestal amb una potencia total instal·lada de 1.850kW. Al terme municipal de Terrassa també es construirà el Centre logístic de Biomassa. Es preveu que aquest tingui una superfície construïda a aproximada de 675 metres quadrats edificats i que l'obra tingui una durada de quatre mesos. S'ha adjudicat a l'empresa Grup Edificació, S.L., per un import de 473.819,75 euros, IVA inclòs. El projecte contempla les obres per l'adequació de la parcel·la i la construcció d'una nau-magatzem i provisió d'equipaments per a donar servei a l'activitat del Centre Logístic. En aquest Centre es farà la recepció i pesatge de troncs de fusta, el seu apilat per assecat  i estellat dels troncs, l'emmagatzematge de l'estella per al seu assecat dins la nau construïda i la comercialització per als equipaments d'interès públic als quals doni servei el Centre Logístic.

+info: http://www.ccvoc.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada