dilluns, 14 de desembre del 2015

L'ICD posa en marxa #trenquemestereotips

La iniciativa proposa que els adults aprofitin el temps de joc amb infants per tal de transmetre'ls valors d'equitat de gènere


L'Institut Català de les Dones (ICD) va posar en marxa el passat dia 3 la iniciativa #trenquemestereotips, una actuació de sensibilització a les xarxes socials que convida a prendre consciència de la importància del temps de joc per tal d'educar els infants en els valors de l'equitat entre homes i dones. La presidenta de l'ICD, Montse Gatell, ha explicat que "amb #trenquemestereotips proposem que les festes nadalenques siguin un moment per reflexionar sobre què volem que aprenguin els més petits de la família i que cadascú faci una revisió sobre allò que transmet quan juga amb un nen o una nena, o bé quin missatge estem donant amb els regals que fem a una i l'altre". La divulgació electrònica i en vídeo de les imatges i missatges es farà a través de les xarxes socials, on es convida a tothom a que s'impliqui en la no transmissió d'estereotips sexistes a través del joc i les joguines i a mostrar creativament la seva adhesió a aquesta idea amb missatges i/o fotografies a Facebook, Twitter i Instagram amb l'etiqueta #trenquemestereotips.

Un dels cartells de la iniciativa / ICD
Segons Gatell, "cal ser coherents amb el futur que imaginem per a ells i elles. Iniciem-los en una realitat on dones i homes desenvolupin tot el seu potencial com a persones en tots els àmbits de la vida, on es respectin les seves diferències i es relacionin com a iguals". La iniciativa #trenquemestereotips consta de quatre imatges que combinen joguines carregades d'estereotips de gènere amb els eslògans 'M'agrada disfressar-me de fada ninja'; 'M'agrada arreglar les coses amb una mica màgia'; 'M'agrada que el meu peluix faci de migcampista'; 'M'agrada carregar la cuineta al camió', que criden l'atenció i conviden a la reflexió sobre la superació d'estereotips a través dels missatges següents: els jocs són importants per ajudar les criatures a desenvolupar el seu potencial, jugant ens formem, adquirim valors i comportaments; no hem de condicionar les criatures a uns determinats jocs pel fet d'haver nascut nen o nena, deixem enrere els estereotips sexistes; jugant, tots hem de poder desenvolupar la tendresa, la valentia, la sensibilitat, la iniciativa o la fortalesa; construïm un futur on dones i homes respectem les nostres diferències i ens relacionem com a iguals. #trenquemestereotips també es difon en suport cartell a través dels municipis, els Serveis d'Informació i Atenció a les Dones, les escoles, llars d'infants, centres comercials i biblioteques, entre altres. Els materials de la iniciativa estan disponibles a través del web de l'ICD.

+info: http://www.gencat.cat/icdones

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada