dimarts, 29 de desembre del 2015

L'ATM rebaixa el preu per als abonaments de les zones 2 a 6 i congela el de la resta de títols

El Consell d'Administració de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, va donar llum verda el passat 23 de desembre a les noves tarifes dels títols de transport públic per a l'any 2016, que entraran en vigor el proper 1 de gener. Segons ha quedat aprovat, doncs, cap títol de transport incrementa el seu preu; de fet, es rebaixen els abonaments de la T-Mes, la T-Trimestre i la T-Jove de 2 a 6 zones i s'amplia fins als 14 anys inclosos la cobertura gratuïta de la T-12. Les tarifes dels títols propis de Rodalies de Catalunya també quedaran congelades. També s'ha aprovat que els usuaris intensius del sistema de transport i els usuaris amb títols socials no hauran d'abonar cap recàrrec per viatjar fins a l'Aeroport de Barcelona, per la qual cosa podran utilitzar la T-50/30, la T-Mes, la T-Jove, la T-Trimestre, la Targeta Rosa o la targeta T-4 sense cap canvi de preu en el títol, ni necessitat d'adquirir el bitllet suplementari. Per la seva banda, els turistes i usuaris poc intensius del sistema de transport disposaran d'un 'bitllet senzill aeroport' de Metro, no integrat, que incorpora un recàrrec en el preu per aquest servei. El preu d'aquest bitllet serà de 4,50 euros, que es distribueix en dos conceptes: el preu del bitllet senzill normal de 2,15 euros més un recàrrec de l'Aeroport de 2,35 euros. Els treballadors de l'Aeroport no hauran d'abonar aquest recàrrec.

Segons expliquen fonts de l'ATM, les mesures tarifàries per a l'any 2016 adoptades pel Consell d'Administració són possibles gràcies a l'increment de viatgers que està experimentant des de mitjans de 2013 el sistema de transport públic (amb una previsió de tancar l'any 2015 amb 936,5 milions de viatges) i perquè Generalitat, Ajuntament de Barcelona i Àrea Metropolitana de Barcelona han acordat incrementar les seves aportacions al sistema tarifari integrat en un total de 7,95 milions d'euros l'any vinent, addicionals a l'increment d'aportacions establertes en el Pla Marc de finançament 2014-2031. Segons les mateixes fonts, el 2015 es consolida la recuperació de la demanda que es va iniciar durant el 2013. Així, fins aquest mes de novembre, el nombre de viatges a l'àmbit de l'ATM ha crescut un 2,5% fins assolir 861,3 milions, el que representa gairebé 21 milions de viatges més que en el mateix període de l'any passat. Amb dades de tancament del mes de novembre creixen els usuaris a tots els operadors, destacant en valors absoluts l'increment de metro (9,2 milions de viatges), i en valors relatius el dels autobusos interurbans (4,2%) i metropolitans (3,8%).

Es rebaixen els abonaments de la T-Mes, la T-Trimestre i la T-Jove de 2 a 6 zones i s'amplia fins als 14 anys inclosos la cobertura gratuïta de la T-12 / ATM

Cap dels altres títols de transport incrementa el seu preu respecte de l'any anterior / ATM

Les tarifes dels títols propis de Rodalies de Catalunya també quedaran congelades / ATM

Enguany es consolida la recuperació de la demanda que es va iniciar durant el 2013 / ATM
+info: http://www.atm.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada