diumenge, 20 de desembre del 2015

La Generalitat de Catalunya culmina la celebració dels 20 anys de la seva presència a Internet

El 4 de setembre de 1995 es va publicar per primer cop el web Gencat: la Generalitat de Catalunya iniciava així la seva presència a Internet i des d'aleshores el seu web s'ha anat modificant, tant en contingut com en forma, amb la finalitat d'adaptar-lo a les necessitats de la ciutadania, les empreses i les administracions. Per tal de culminar els actes de celebració d'aquesta efemèride el Govern català ha presentat dijous, en un acte a Barcelona, al Palau Robert, la Guia web gencat, un manual d'ús que recull totes les directrius que han de complir les iniciatives web de la Generalitat per ajustar-se al disseny corporatiu de la institució. L'acte de presentació ha estat presidit pel director d'Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès, i ha comptat amb la presència d'una nombrosa mostra de professionals de la Generalitat i de proveïdors externs que treballen en l'elaboració de webs per a l'Administració.

Coincidint també amb el vintè aniversari de la primera web de la Generalitat, el Govern ha completat la renovació del gestor de continguts i del disseny del portal gencat.cat, en un procés de transformació que s'ha realitzat durant dos anys. Segons ha destacat a l'acte del Palau Robert el Coordinador de Continguts i Innovació de Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió, Jordi Graells, es tracta d'un disseny "clar, net i sobri" que "té en compte l'experiència de l'usuari" i és "accessible des de qualsevol dispositiu mòbil". Durant aquests anys, els webs de la Generalitat han anat evolucionant per respondre a l'experiència de l'usuari-ciutadà, perquè ha simplificat la seva relació amb l'Administració i li ha facilitat cada cop més l'accés mòbil a continguts i serveis des de qualsevol entorn o context. Al llarg d'aquest any, s'han comptabilitzat més de 100 milions de visites acumulades al conjunt de més de 350 webs de la Generalitat de Catalunya i quasi vuit milions de visites al portal d'entrada gencat.cat, unes xifres que, segons Graells, posen en relleu la dimensió dels webs de la Generalitat i la importància dels serveis que ofereixen als ciutadans.

L'acte de presentació al Palau Robert ha estat presidit pel director d'Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès (al centre de la foto, darrere del balcó dalt de les escales), i ha comptat amb la presència d'una nombrosa mostra de professionals de la Generalitat i de proveïdors externs que treballen en l'elaboració de webs per a l'Administració / GENCAT.CAT
+info: http://www.gencat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada