diumenge, 29 de novembre del 2015

El Museu de Granollers acull una exposició de l'artista local Jordi Pagès

Des de dijous i fins al 31 de gener, el Museu de Granollers acull l'exposició 'Jordi Pagès Collage(s). Poetesferits': la mostra, una continuació del projecte 'Poetes ferits', que Pagès ha estat treballant els darrers anys, és un encaix molt singular entre pintura, collage i poesia. L'exposició permet conèixer en profunditat l'obra del granollerí Jordi Pagès (1951) i també una bona part dels poetes i poetesses que l'han inspirat o acompanyat, en aquesta ocasió una trentena, de diferents generacions i de tot arreu, entre ells Enric Casasses. La mostra comptarà amb una quinzena activitats relacionades de formats diversos: sessions poètiques, performances, tallers, presentacions de llibres, entre d'altres; totes elles amb la col·laboració dels poetes i poetesses que han servit d'inspiració a Jordi Pagès. L'acte d'inauguració va comptar amb una sessió poètica presentada per Pruden Panadès i amb la intervenció de Judith Black, Joan Gener Barbany, Santi Montagud i Esteve Plantada.

L'exposició, a més, compta amb l'edició d'un catàleg "Jordi Pagès Collage (s). Poetesferits, que mostra un conjunt de 32 obres, cadascuna inspirada en diversos poemes de diversos autors i autores, tan propers de casa nostra com internacionals, i també amb textos de Pruden Panadès, Jaume C. Pons Alorda, Esteve Plantada, Santi Montagud i Manel Clot. Lector apassionat, en especial de la poesia, Pagès l'utilitza per tal d'establir un diàleg creatiu constant, de manera que les seves obres esdevenen un calidoscopi artístic en què es fusionen diferents llenguatges, el poètic, l'artístic, el musical, i fins i tot el cinematrogràfic. Així doncs, per tal de donar cabuda a tot el seu eclèctic imaginari creatiu, l'artista utilitza sobretot el 'collage', unes obres plenes d'inscripcions, de referències poètiques i de color.
Dues obres elaborades l'any passat i que es poden veure a l'exposició: a l'esquerra, La memoire de la mer; a la dreta, Les vagues (totes dues són un poema de Michel Houllebecq sobre fotografia de Jordi Pagès) / MUSEU DE GRANOLLERS
+info: http://www.museugranollers.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada