dilluns, 19 d’octubre del 2015

L'AECC-Catalunya destaca la importància del suport psicològic en casos de càncer de mama

La polsera 'Súma't al rosa' / TITULARS.CAT
Amb motiu del Dia Internacional contra el Càncer de Mama, que se celebra avui, la delegació a Barcelona de l'AECC-Catalunya contra el Càncer ha programat, per tal de portar-la a terme durant tot aquest mes, una campanya que, sota el lema 'El càncer et deixa sense paraules. A nosaltres no', destaca la importància que té per als afectats rebre suport psicològic i social. En el marc d'aquesta iniciativa ja s'han començat a realitzar diferents accions de conscienciació, com ara la campanya d'informació i de recaptació de donatius que ha realitzat dissabte passat la junta local de Sabadell d'aquesta entitat: ubicades a la Plaça del Mercat Central i difonent el lema 'Suma't al rosa', vàries voluntàries han ofert llaços i polseres de color rosa, símbol de la lluita contra el càncer de mama, a tothom que feia un donatiu, alhora que tenien a la venda ulleres de sol amb la muntura també de color rosa. La iniciativa d'aquesta junta local ha continuat ahir amb un torneig de pàdel a Matadepera, concretament a Les Pedretxines, i també seguirà el proper dia 24 a El Corte Inglés de Sabadell, amb la venda de més ulleres de sol de muntura rosa.

Segons dades de la pròpia AECC-Catalunya, l'any passat el 50% de les demandes per atenció psicològica en adults que ha rebut l'associació han estat, precisament, d'afectats per càncer de mama, incloent pacients i familiars. El perfil d'usuari que majoritàriament recorre tant al servei psicològic com social de l'entitat és femení. El 74% de persones que busca acompanyament emocional són dones i el 26% són homes, molts d'ells són les parelles de les pacients, ja que l'afectació d'aquest càncer en homes és d'un 1%. I d'altra banda, el 67% de les dones acudeix al servei d'atenció social (inclou ajuts a la medicació, econòmics, informació i orientació, gestió de documents, entre altres), mentre que en el cas dels homes en són un 33%. Aquest càncer és el tumor maligne de major incidència entre la població femenina, suposa la primera causa de mort per càncer en les dones i se'n diagnostiquen gairebé 4.000 casos anuals a Catalunya.

Campanya de conscienciació i recaptació de donatius per part de la junta local a Sabadell de l'AECC-Catalunya contra el Càncer, abans-d'ahir al matí a la Plaça del Mercat Central de Sabadell / TITULARS.CAT
+info: http://www.barcelona.aecc.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada