dimecres, 13 de maig del 2015

El Premi BBVA de Teatre 2015 és per a l'obra 'La Caputxeta Galàctica'

Entrega del Premi a la companyia Insectotròpics pel
seu espectacle La Caputxeta Galàctica / BBVA
L'espectacle La Caputxeta Galàctica, de la companyia Insectotròpics, ha estat el guanyador del Premi BBVA de Teatre 2015, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i el BBVA. El guanyador s'ha donat a conèixer abans-d'ahir al vespre en el marc de la gala final del certamen que s'ha celebrat a L'Atlàntida de Vic. El Premi consisteix en una gira de quatre representacions per diversos teatres de Catalunya: en concret, tres espectacles seran representats en equipaments que formen part dels Teatres Amics, i un quart serà al Centre Cultural Terrassa. Aquesta gira, amb la qual s'ha premiat l'obra guanyadora, està valorada en 16.000 euros. En aquest sentit, i tal i com ja ha informat recentment TITULARS.CAT (bloc del 05/04/2015), el Premi BBVA de Teatre, és un dels guardons teatrals de major dotació econòmica d'aquest país. El seu objectiu és donar suport a la creació teatral, incentivar l'ofici teatral i ajudar en la difusió de l'espectacle guanyador. El jurat ha premiat La Caputxeta Galàctica "per ser un espectacle innovador i arriscat, amb una intel·ligent i acurada fusió de llenguatges, i una perfecta combinació de l'espai visual i sonor". Les altres cinc propostes teatrals que van quedar finalistes d'aquesta 15a edició del Premi BBVA de Teatre s'han emportat 900 euros cadascuna. Aquestes cinc obres han estat: Nadia, de La Conquesta del Pol Sud; Confidències a Al·là, de Sala Atrium; MedeaMaterialMedea, d'Artmagnètic; M.A.R.I.L.U.L.A, de La Lula Producccions; i Locus Amoenus, d'Atresbandes.

La Caputxeta Galàctica és un espectacle escènic d'art multimèdia que versiona el conegut conte de La Caputxeta, oferint una visió singular del popular mite: l'obra és una proposta multidisciplinar que combina en directe el teatre, la pintura, el vídeo i la música i que ofereix una nova dimensió plàstica i escenogràfica. El públic pot gaudir alhora de la pel·lícula i del seu 'making of'. El passat 25 d'abril, l'espectacle es va representar a l'Auditori Teatre de Calldetenes. El jurat de la 15a edició del Premi BBVA de Teatre ha estat format pels els actors Pep Ferrer i Pep Pla; l'actriu Amàlia Sancho; el programador de L'Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer i el també actor i director del certamen, Joan Roura. L'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) ha concedit, en aquesta edició del certamen els premis a millor actriu i millor actor de les obres finalistes. Així, l'actriu Mònica Glaenzel, protagonista en solitari de l'espectacle M.A.R.I.L.U.L.A, ha estat guardonada amb el premi a millor actriu. I l'actor Ton Gras, de l'espectacle MedeaMaterialMedea, de la companyia Artmagnètic, ha obtingut el premi a millor actor. A més dels guardons a millor espectacle, millor actriu i millor actor, el Premi BBVA de Teatre també ha volgut homenatjar l'actor català Jordi Banacolocha, en reconeixement a la seva trajectòria professional. I, per altra banda, també s'ha dedicat un reconeixement al Centre de Normalització Lingüística d'Osona, per utilitzar el teatre com a eina d'integració social a través de les parelles lingüístiques. La gala de la 15a edició del Premi BBVA de Teatre ha estat presidida pel conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell. Presentada pel periodista Xescu Tàpies, la gala ha comptat, a més, amb l'actuació del cantant Guillem Roma i també la de Circ Pistolet, companyia guanyadora del Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ 2014.

Moment final de l'entrega de premis, amb tots els premiats / BBVA

Representació de La Caputxeta Galàctica que va tenir lloc el dissabte 25 d’abril a l'Auditori Teatre de Calldetenes / FACC; VIMEO

+info: http://www.fcaixescatalanes.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada