dimarts, 5 de maig del 2015

27 personalitats i 15 entitats són distingides per la Generalitat amb la Creu de Sant Jordi

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va lliurar ahir la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats, dues d'elles a títol pòstum, i 15 entitats que s'han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. L'acte ha tingut lloc a les 19.30h, al Gran Teatre del Liceu de Barcelona: un lloc on, segons va explicar el mateix president Mas a la seva intervenció de cloenda, ha estat enguany escollit atès que el palau de la Generalitat es venia quedant petit en les edicions anteriors d'aquests premis, pel nombre d'assistents. A més del president Mas, també ha intervingut al final de l'acte, una de les premiades, l'actriu Emma Vilarasau, qui s'ha referit a la perseverança dels premiats en els diferents àmbits en els quals realitzen la seva activitat. Per la seva banda, Mas ha volgut animar precisament a la continuïtat de la tasca dels premiats tot fent esment d'una inscripció que va llegir recentment en una església abandonada a la zona de la Segarra i que deia "en la seva menudesa, cada llavor conté l'esperit de l'arbre que serà demà".

Entre les personalitats guardonades, algunes de les més conegudes popularment, sobretot pel fet de pertànyer al món de l'art i la comunicació, han estat Joan Pera, la ja esmentada Emma Vilarasau i Anna Soler-Pont; sobre aquesta última precisament s'ha publicat anteriorment a TITULARS.CAT (bloc del 28/11/2014) un article en relació al seu treball, juntament amb l'escriptora Asha Miró, pel que fa a la novel·la Rastres de sàndal. Quant a les entitats, per la seva antiguitat ha destacat la comunitat de monges benedictines del Monestir de Sant Daniel de Girona; aquesta comunitat que resideix al mateix lloc on va néixer ara fa mil anys, està integrada actualment per set monges. La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de reconèixer el mèrit de les persones naturals o jurídiques que hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

El president Mas amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, al centre de la foto envoltants per tots els premiats amb la Creu de Sant Jordi 2015 / GENCAT.CAT
+info: http://www.gencat.cat/presidencia/creusantjordi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada