dijous, 16 d’abril del 2015

El Govern català presenta a Brussel·les l'estratègia SmartCAT

El secretari d'Empresa i Competitivitat del Departament d'Empresa i Ocupació, Pere Torres, i el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró, van presentar ahir a Brussel·les l'estratègia SmartCAT de la Generalitat de Catalunya, i el seu encaix en la presidència dels Quatre Motors per a Europa: una presidència que precisament es troba en mans catalanes des del passat mes de gener tal i com va informar TITULARS.CAT (bloc del 26/01/2015). L'estratègia SmartCAT està totalment alineada amb l'estratègia de la Comissió Europea 'Europa 2020', i es planteja com a objectiu convertir Catalunya en una smart region de referència internacional que aprofiti l'ús de la tecnologia i la informació digital per tal d'innovar en els serveis públics, impulsar el creixement econòmic i promoure una societat més intel·ligent, sostenible i integradora.

La presentació s'ha emmarcat en el Workshop Smart Catalonia Strategy, una jornada de treball, organitzada per la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació i que ha tingut lloc a la seu de la Delegació del Govern davant la Unió Europea davant de destacats representants de la Comissió Europea i de l'entorn TIC europeu. La jornada ha estat conduïda pel representant permanent del Govern davant la UE, Amadeu Altafaj, i ha posat l'èmfasi en l'aposta que les autoritats europees estan fent per estendre el concepte d'smart region a tot Europa i establir sinergies i ponts de col·laboració entre les regions punteres en aquest àmbit que permetin desplegar polítiques smart a escala europea. Durant la seva intervenció, Altafaj ha dit que "en moments com aquest, amb un creixent euroescepticisme a tota la UE, caldria atresorar el compromís de Catalunya amb el procés de construcció europea i els seus valors". En aquest sentit, Altafaj ha recordat que "portem contribuint i aportant idees innovadores des de 1986, per tal de respondre als nous reptes i compartir experiències pioneres d'èxit". El president del Comitè de les Regions, Markku Markkula, que ha destacat el lideratge de Catalunya com a regió pionera en smart cities i innovació.

Un instant de la presentació. A la taula, d'esquerra a dreta: el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró; el representant permanent del Govern davant la UE, Amadeu Altafaj; i president del Comitè de les Regions, Markku Markkula / GENCAT.CAT
+info: http://www.gencat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada