dimarts, 3 de març del 2015

2.000 estudiants catalans de Secundària i Cicles Formatius participen en el programa Fescoop

Un desplegament de vint-i-quatre membres de cooperatives de treball especialitzades en l'àmbit educatiu van começar ahir un recorregut per setanta instituts d'Educació Secundària i Cicles Formatius de Grau Superior de Catalunya per tal de donar a conèixer el model empresarial cooperatiu a alumnes i professors en el marc del programa Fescoop. Aquest programa, que enguany arriba a la seva cinquena edició, permetrà a 2.000 adolescents i joves aprofundir en el model cooperatiu com a via per a l'emprenedoria. Durant aquesta primera setmana del programa Fescoop vint-i-tres centres educatius rebran la visita de cooperativistes amb formació i experiència en el camp de l'educació no formal i membres de les cooperatives de treball de la federació Cooperatives de Treball de Catalunya, entre elles, Eines, Actua, Xarxa Gedi, AEMA, Suara, Sambucus, l'Arada i Sinergies. Els cooperativistes explicaran el model d'empresa cooperativa, les seves característiques, principis i valors a alumnes i professors d'educació secundària. Posteriorment els alumnes elaboraran en grups la seva proposta d'empresa cooperativa, amb l'ajuda d'un simulador online i tutoritzats per persones amb una amplia trajectòria al món cooperatiu. El mateix esquema serà seguit a partir de la setmana vinent fins arribar als setanta centres educatius participants al programa Fescoop.

Reforçat amb el coneixement adquirit a les quatre edicions precedents, el programa Fescoop compta aquest any amb continguts i metodologia revisada i millorada per persones expertes en temes d'emprenedoria i del sector educatiu i que han aportat una visió actualitzada al programa. A més s'hi utilitzen materials audiovisuals de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i del programa Aracoop. Implementat per Aposta-Escola Empresarial Cooperativa, Fescoop forma part del programa Aracoop, un programa marc de cooperació público-privada, promogut pel Departament d'Empresa i Ocupació en el context de Catalunya Emprèn, amb la participació de la Confederació i les Federacions de cooperatives, comptant amb la col·laboració de més de 80 institucions públiques i privades implicades en la creació i creixement d'empreses de l'economia social i cooperativa.

El Museu Marítim de Barcelona va acollir el passat mes de juny l'entrega de premis de la III edició del concurs Fescoop / ARACOOP
+info: http://www.cooperativestreball.coop

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada