dilluns, 27 d’octubre del 2014

Debat sobre la implantació del macrocentre comercial Westfield a Cerdanyola del Vallès

El president de PIMEC Comerç Vallès Occidental, Jaume Maranges, ha presidit a mitjan d'aquest mes d'octubre un debat a Sant Cugat del Vallès per parlar sobre la implantació del macrocentre comercial Westfield a Cerdanyola del Vallès i les repercussions que pot representar en el comerç de proximitat del territori en el qual han participat una quarantena d'associacions de comerciants. Jaume Maranges ha posat de manifest el gran volum de centres comercials que hi ha a la comarca i ha cridat a "la unitat i la necessitat de demanar als municipis accions de suport i proteccionisme" argumentant que "davant de la situació econòmica actual i la baixada de consum, no té cap sentit crear més oferta al consumidor generant competència al petit comerciant i en aquest sentit només calen polítiques de suport al petit comerç i estratègies dirigides a potenciar el consum al barris i als municipis".

PIMEC Comerç creu que l'obertura i ampliació de grans superfícies comercials està afectant al petit comerç de proximitat i posant en perill de forma indirecta les associacions de comerciants de la ciutat de Barcelona. En aquest sentit, Alejandro Goñi, president de PIMEC Comerç, ha manifestat el seu malestar perquè "s'està ampliant el sostre comercial sense que augmentin les previsions de consum i no es té en compte la renta de les famílies dedicada al consum". El director general de Comerç, Josep M. Recasens, ha participat en aquest debat, acompanyat de la subdirectora general de Comerç, Montserrat Gallardo, i ha destacat la voluntat de "protegir al petit comerciant i el model de comerç català". El plantejament d'aquesta jornada ha coincidit amb les darreres protestes per part de l'Eix comercial de Sant Andreu envers l'acord subscrit pels grups municipals de CiU i PP a l'Ajuntament de Barcelona que permetrà ampliar en 45.000 m2 el Centre Comercial de La Maquinista, així com les ampliacions dels centres comercials de Glòries, Heron City i els 26.000m2 projectats a la futura estació de La Sagrera.

D'esquerra a dreta: Alejandro Goñi, president de PIMEC Comerç; Sr Enric Calvo, secretari institucional de PIMEC Comerç, Sr.Jaume Maranges, president de PIMEC Comerç Vallès Occidental; Sr. Josep M. Recasens, director general de Comerç, i la Sra. Montserrat Gallardo, subdirectora de Comerç / PIMEC
+info: http://www.pimec.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada