dimecres, 13 d’agost del 2014

Sant Boi mostrarà les seves accions solidàries d'agermanament amb Marianao i San Miguelito

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, l'ONG Ensenyament Solidari i l'Associació d'Amistat San Miguelito-Sant Boi duran a terme al llarg del pròxim curs escolar el projecte '20 anys d'agermanaments, 20 anys de cooperació santboiana': l'objectiu és fer visibles els processos de transformació que han experimentat els municipis de San Miguelito (Nicaragua) i Marianao (L'Havana, Cuba) gràcies a l'agermanament amb Sant Boi i els aprenentatges que l'agermanament ha comportat per a Sant Boi i la seva ciutadania. En aquest sentit, el passat 22 de juliol, es l'Ajuntament i les dues entitats va signar un conveni de col·laboració amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que s'ha compromès a destinar 32.000 euros per tal d'ajudar a finançar la iniciativa.

Les escoles dels tres municipis, que han mantingut constants vincles durant aquests anys, tindran un protagonisme destacat en aquest projecte. El grup de teatre La Chinche, de Marianao, farà tallers i un espectacle a centres de primària de Sant Boi el mes d'octubre vinent. Al novembre es presentarà el llibre Agermanades, amb dibuixos d'alumnes de Sant Boi, Marianao i San Miguelito (10 escoles santboianes hi prendran part). També per al novembre està prevista l'estrena del documental Sanmigueliteñas, amb testimonis de dones del municipi centreamericà, i al desembre, durant la Fira de la Puríssima, es podrà visitar l'exposició 'Solidàries', que ret homenatge a les persones de Sant Boi que han protagonitzat l'agermanament durant aquests vint anys.

El dijous 17 de juliol al Museu de Sant Boi es va fer una primera sessió fotogràfica en la qual van participar algunes de les persones que en els últims vint anys han estat més compromeses amb l'agermanament amb San Miguelito. Aquestes fotografies, juntament amb les històries que portin cadascun d'ells, configuraran l'exposició 'Solidàries', que està previst que s'inauguri durant la Fira de la Puríssima / AJ. SANT BOI

+info: http://www.santboi.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada