dimarts, 18 de febrer del 2014

PIMEC convoca una Junta extraordiària i decideix organitzar un acte reivindicatiu al març

La Junta Directiva de PIMEC i els socis col·lectius de la patronal, formats per associacions empresarials i gremis, s'han reunit ahir en sessió extraordinària i han decidit convocar un acte reivindicatiu empresarial el proper 19 de març sota el lema 'Diguem prou'. El Comitè Executiu de PIMEC va decidir convocar aquesta reunió per tal de debatre i prendre decisions sobre com actuar davant l'alt grau de malestar que, segons afirma aquesta patronal, hi ha entre les pimes i autònoms que representen: malestar que es va constatar en la reunió de la seva Junta Directiva el passat 21 de gener. Els més de 200 empresaris i autònoms reunits ahir a la tarda han manifestat la seva impressió que s'ha trencat de manera flagrant el contracte social amb les petites empreses i els autònoms, que són la majoria del teixit productiu. Per això, després d'una votació, s'ha pres la decisió de convocar aquest acte reivindicatiu per tal de clamar a favor de la importància d'aquest teixit productiu, exposar els nombrosos greuges que pateixen i reclamar canvis profunds i immediats.

Josep González / PIMEC
El president de PIMEC, Josep González, ha deixat palesa la "manca de sensibilitat per part del sistema envers les pimes i els autònoms", tot incidint en el fet que "no deixa de créixer l'aprovació de mesures que estan afectant negativament la competitivitat del nostre teixit". Entre aquestes mesures, ha afegit Josep González, "podem esmentar els augments en els costos de la Seguretat Social, les polítiques erràtiques i els augments dels preus de l’energia, la creixent pressió fiscal, la manca de crèdit i el seu elevat cost, les contínues i reiterades inspeccions de tot tipus o les traves administratives". En aquest sentit, el president de PIMEC ha conclòs dient que "es fan promeses de suport que gairebé mai arriben a bon port, i justament les darreres mesures que s'han pres van en la direcció oposada". Segons dades aportades per PIMEC, des del seu Observatori de la pime, abans d'iniciar-se la crisi el segment de les petites i mitjanes empreses i dels autònoms generaven el 64% del valor afegit dels sectors de mercat, mentre que a dia d'avui, aquest paràmetre se situa lleugerament per sobre del 55%.

Més concretament, i segons les mateixes dades de l'Observatori de la pime, l'any 2007 Catalunya tenia 535.000 pimes que ocupaven més de dos milions de persones, mentre que avui en queden 470.000 que ocupen al voltant d'1.650.000 treballadors: això significa que s'han perdut 65.000 empreses i més de 350.000 llocs de treball. En el conjunt de l'Estat espanyol, l'any 2007 hi havia 3.336.657 empreses i a dia d’avui, hi ha 3.146.570, el que significa una desaparició de 190.087 empreses. Pel que fa el col·lectiu d'autònoms, l'any 2007 hi havia 580.000 i actualment hi ha 510.000 afiliats al règim d'autònoms a Catalunya. Davant d'això, els representants empresarials d'aquesta patronal afirmen que els dirigents polítics han incomplert de manera reiterada les seves promeses electorals, des de la baixada d'impostos i les cotitzacions socials que prometien alguns, fins al país 'business friendly' que oferien altres. En aquest sentit, l'empresariat ha manifestat que els governants s'han mostrat més sensibles als grans lobbies i les elits. PIMEC ja va encapçalar la concentració de més de 400 representants de les principals associacions empresarials davant del Congrés dels Diputats, el 26 de març de 2009, amb el lema 'Sense pimes, no hi ha futur'. També l’any 1992 va organitzar una concentració d'empresaris a la Plaça Sant Jaume de Barcelona per posar en evidència el gran malestar de les pimes per l'IAE i perquè eren les grans oblidades de la política econòmica.

+info: http://www.pimec.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada