dilluns, 17 de febrer del 2014

El rubinenc Ignasi Marroyo dóna el seu fons fotogràfic a l’Arxiu Nacional de Catalunya

Des de dijous passat, l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) acull el fons fotogràfic del rubinenc Ignasi Marroyo, una donació que inclou prop de 73.000 imatges preses entre 1950 i 2010. Amés, el fons inclou quatre col·leccions de revistes fotogràfiques i un conjunt de manuals de tècnica fotogràfica dels anys quaranta i cinquanta. 60.000 d’aquestes fotografies corresponen al seu fons personal i més creatiu, i les 13.000 restants són de la seva etapa de fotògraf industrial entre 1970 i 1990. L'acte de donació, que es va fer el mateix dijous, el va presidir pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i va comptar amb la presència del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sant Cugat, Xavier Escura; el director de l'ANC, Josep M. Sans Travé; i del mateix Marroyo i la seva filla Pilar Marroyo.

Ignasi Marroyo va explicar que el fons "és el treball de tota una vida" i la seva filla Pilar va ressaltar el treball metòdic del seu pare i que "en jubilar-se va ser un pioner quan va començar a digitalitzar tot el seu arxiu". Xavier Escura va qualificar el llegat de Marroyo "com un patrimoni vital i una crònica amb ànima pròpia" i va assegurar que el llegat s'incorpora "a un equipament de primer nivell". Ferran Mascarell va incidir a recordar que "la generació d’Ignasi Marroyo va viure uns temps complicats i amb la seva activitat varen construir una realitat als pobles i ciutats que ens va permetre progressar i seguir avançant". L'ANC va començar a rebre fons fotogràfics a partir de 1982. Des d'aleshores, ja acull 50 donacions de professionals, aficionats, empreses i personalitats. Actualment, aquest fons està format per 3 milions d'imatges.

El regidor Xavier Escura en primer pla al costat del conseller de Cultura, Ferran Mascarell. A l'extrem esquerre Pilar i Ignasi Marroyo / AJ. ST. CUGAT

+info: http://www.santcugat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada