dimarts, 28 de gener del 2014

La Xarxa Vives ofereix un ampli programa d'activitats amb motiu del seu 20è aniversari

Els responsables de la Xarxa Vives d'Universitats han presentat divendres passat un ampli programa d'activitats que es durà a terme al llarg de tot l'any per tal de celebrar el vintè aniversari de la institució: hi haurà, per exemple, conferències, cinema i exposicions. La presentació s'ha fet durant l'acte inaugural de la commemoració, el qual ha tingut lloc al Museu de la Universitat d'Alacant i ha anat a càrrec de Manuel Palomar, rector d'aquesta universitat i president de la Xarxa Vives. Hi ha assistit, entre d'altres personaliltats, el secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Antoni Castellà. Palomar ha recordat que "allò que ens mou és contribuir al desenvolupament del corredor mediterrani del coneixement" i ha destacat el caràcter pioner de la Xarxa Vives en el treball interuniversitari. Palomar també ha aprofitat per agrair la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell en el programa commemoratiu. I precisament en aquest acte el rector de la Universitat de Perpinyà Via Domitia, Fabrice Lorente, ha pres el relleu de la presidència de la Xarxa Vives, que fins ara ocupava Palomar. Per la seva banda, Antoni Castellà ha aprofitat l'ocasió per tal de felicitar la Xarxa Vives tot destacant el "paper cabdal de generació de riquesa i coneixement" que configuren les universitats de la regió Vives. Així mateix Castellà ha destacat la conveniència d'apostar per "intensificar la col·laboració entre les universitats de la Xarxa Vives per créixer, millorar i reforçar la competitivitat de l'ensenyament superior en un món cada cop més globalitzat". En les intervencions de la resta de personalitats assitents s'han destacat diversos aspectes similars de la Xarxa Vives com ara el fet de ser un "espai d'oportunitats", concretament en paraules del vicepresident segon de la institució i rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent.

La Xarxa Vives d'Universitats és una institució sense ànim de lucre que des de l'any 1994 representa i coordina l'acció conjunta de 21 universitats de quatre estats europeus (Andorra, Espanya, França i Itàlia) on es parla la llengua catalana i que comparteixen interessos comuns en ensenyament superior, recerca i cultura. La Xarxa Vives ofereix una plataforma amb l'objectiu de liderar serveis per a universitats, organitzacions públiques i privades i el conjunt de la societat: d'aquesta manera es vol contribuir al procés de construcció i de desenvolupament econòmic i social d'aquesta regió universitària transfronterera de l'Europa Mediterrània. La comunitat universitària de la Xarxa Vives aplega en total 500.000 estudiants, 40.000 membres de personal docent i investigador (PDI) i 10.000 membres del personal d'administració i serveis (PAS). A nivell científic, representa 12 parcs científics i tecnològics universitaris, referència a Europa i el món.

L'exposició 'Imatges Vives', a la Universitat d'Alacant, mostra una selecció del patrimoni artístic, científic i documental de les 21 universitats i és una de les activitats commemoratives dels 20 anys de la Xarxa Vives / XIMO GÓRRIZ

+info:

http://www.vives.org

http://www.gencat.cat/universitatsirecerca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada