dissabte, 25 de gener del 2014

La implantació de la fibra òptica a Castellar del Vallès preveu enllestir-se al juny

El conseller executiu de Telefónica a Catalunya, Ramon Salabert, ha anunciat dimarts passat, durant una visita a l'Ajuntament de Castellar del Vallès, que el calendari d'implantació de la fibra òptica en aquest municipi preveu quedar enllestit durant el primer semestre de 2014. Salabert ha concretat que els polígons de Can Carner i del Pla de la Bruguera seran els primers a disposar d'aquesta tecnologia, durant dels mesos d'abril a juny. Durant el mateix període, però un cop enllestida la instal·lació en aquests dos polígons, serà el torn del desplegament de la fibra òptica al nucli urbà. D'aquesta manera es preveu que en finalitzar el primer semestre de l'any, la connexió amb aquesta tecnologia serà possible al 80% de les llars castellarenques.

El desplegament de la FTTH (en anglès, 'fiber to the home') permet l'accés a Internet a una velocitat de baixada de 100 Mb, i possibilitat pujar a la xarxa arxius o fotografies a 10 Mb, de manera que suposarà una millora de l'accés als serveis de telecomunicacions per a la ciutadania i les empreses de la vila. En aquest sentit, la televisió en alta definició (HD) és un dels seus serveis associats. Durant aquests dies, els tècnics de Telefónica estan sol·licitant als veïns i veïnes de la vila autorització per instal·lar el cablejat necessari de manera gratuïta. Si durant aquestes visites l'empresa no rep l'autorització, la instal·lació  posterior de la fibra òptica podrà representar un cost econòmic.

El conseller executiu de Telefónica a Catalunya, Ramon Salabert (esquerra), i l'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez (dreta) / AJ. CASTELLAR DEL VALLÈS

+info: http://www.castellarvalles.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada