diumenge, 26 de gener del 2014

Granollers commemora els 75è aniversari dels bombardejos soferts el gener de 1939

Els dies 23, 24, 25, 26, 28 i 29 de gener de 1939 la ciutat de Granollers, així com altres poblacions vallesanes, va tornar a ser un punt d'atac en el conflicte de la Guerra Civil, tot sofrint una sèrie de bombardejos aeris. Per aquest motiu, enguany aquest municipi està commemorant, entre aquest mes i el que ve, el 75è aniversari d'aquesta tragèdia i ho fa amb un seguit d'activitats diverses: exposicions, conferències i documentals són els continguts d'una programació que vol vetllar pel record i la memòria dels fets del 39.

Abans d'aquests atacs, Granollers ja havia estat bombardejada el 31 de maig de 1938 tot produint-se la mort de com a mínim  224 persones. El mes de gener del 39 van patir atacs aeris, per ordre cronològic, les següents poblacions vallesanes: les Franqueses del Vallès, Granollers, Mollet del Vallès, Cardedeu, la Garriga i Sant Celoni. Segons els informes de vol dels avions italians i alemanys que van bombardejar Granollers, els punts d'atac al municipi van ser a zones properes a les estacions ferroviàries, a l'Hospital i a fàbriques tèxtils com Roca Umbert. Aquests atacs van provocar la xifra d'uns 40 morts.


L'obra de teatre 'Barcelona' s'ha representat al Teatre Auditori de Granollers com a part de la programació deidicada a la commemoració dels bombardejos del gener de 1939 / TNC-YOUTUBE


+info: http://www.granollers.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada