dimarts, 10 de desembre del 2013

La plataforma Fem Créixer Les Vinyes de Castellbisbal suma més suports polítics

Durant la setmana passada, la reivindicació de la plataforma integrada per pares i mares de l'Institut Escola Les Vinyes de Castellbisbal ha seguit sumant suports polítics per tal d'evitar el tancament del centre educatiu. D'una banda, al ple municipal de l'Ajuntament del municipi vallesà  tots els partits polítics del consistori (PSC, CiU, PP i AC) van votar a favor de la moció de suport a la comunitat educativa de Castellbisbal i, més concretament, a l'Institut Escola Les Vinyes. D'altra banda, membres de la mateixa plataforma Fem Créixer Les Vinyes han tornat al Parlament de Catalunya aconseguint que CiU valori el seu cas.

Aprovació de la moció al ple de l'Ajuntament / FEM CRÉIXER LES VINYES
Entre d'altres punts, la moció aprovada a l'Ajuntament de Castellbisbal dilluns de la setmana passada demana a la Generalitat "deixar sense efecte la decisió de no posar P3 a Les Vinyes pel curs 2014-15 per tal de poder presentar un projecte educatiu alternatiu com a municipi, consensuat per tota la comunitat educativa de Castellbisbal". També manifesta que l’Ajuntament, amb el suport de tots els partits polítics i la comunitat educativa, volen "conservar com a municipi l’Institut Escola com a centre 3-16, que no tanqui cap centre educatiu del poble, així com també ens oposem a la reconversió de l’Institut Escola en un centre de secundària". A la moció també es demana "mantenir una línia de P3 per centre", fet que van demostrar que era totalment viable segons les dades demogràfiques i econòmiques del municipi. Quan va acabar l’acte, els representants de tots els partits polítics van poder parlar amb els pares i mares de la plataforma, van aconseguir la seva regadora groga, símbol de les reivindicacions d'aquesta plataforma, i els hi van manifestar, d’una manera més propera, el seu total suport envers la lluita de la plataforma. El següent pas serà transmetre aquesta moció als Serveis Territorials del Vallès Occidental i al Departament d'Ensenyament de la Generalitat per tal d'oferir-los una nova proposta: aquesta és la petició que va fer a la plataforma el mateix director dels Serveis Territorials, Lluís Baulenas, durant la reunió mantinguda fa dues setmanes amb representants de Fem Créixer Les Vinyes. Baulenas es va comprometre davant la plataforma i la direcció del centre a ajornar la decisió envers Les Vinyes fins a finals d'aquest mes de desembre, moment en què espera rebre per part de l’Ajuntament de Castellbisbal una nova proposta educativa global per al municipi: ara aquesta proposta arribarà recolzada per tot el consistori en ple municipal.

Pel que fa la nova visita al Parlament, que es va fer dimecres passat, des de CiU s'ha manifestat que es valorarà el cas exposat per la plataforma: concretament, Ramona Barrufet, diputada d'aquesta formació, un cop reunida amb membres Fem Créixer Les Vinyes ha assegurat que "la decisió no està presa. S’està tornant a valorar" i que "no hi ha res fet, s’ha de mirar tot". Posteriorment, la plataforma es va reunir també amb representants de la majoria de grups parlamentaris, amb els quals es va plantejar la problemàtica i es van apropar posicions per tal de presentar una proposta de resolució conjunta a favor de la continuïtat de Les Vinyes. Així mateix, es va aprofitar la visita per fer entrega del manifest i de l'emblemàtica regadora groga a les figures polítiques que es van interessar per la causa: entre aquestes personalitats, hi havia la mateixa presidenta del Parlament de Catalunya, Níria de Gispert. Tal i com ha informat TITULARS.CAT (bloc del 30/11/2013), a la primera visita al Parlament, representants de la plataforma s'havien reunit amb membres del PSC i d'Iniciativa que ja havien mostrat postures comprensives cap a la reivindicació dels pares i mares d'aquest centre educatiu públic de Castellbisbal.

Representants de la plataforma amb Núria de Gispert al Parlament / FEM CRÉIXER LES VINYES

+info: http://femcreixerlesvinyes.wordpress.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada