dimecres, 11 de desembre del 2013

BBVA cedeix pisos a Càritas Diocesana de Barcelona per a lloguer social

Xavier Queral, director territorial de BBVA a Catalunya, Jordi Roglà, director de Càritas Diocesana de Barcelona, i Ignasi de Delàs, president de la Fundació Foment de l'Habitatge Social (FFHS), van signar el passat dia 5 un acord pel qual el banc cedeix habitatges de la seva propiestat per a ser destinats per part de l'entitat social de l'Església a lloguer social. Aquesta inciativa s'adreça a famílies en risc d'exclusió social que no poden accedir a un habitatge digne. Càritas, a més de la gestió d'habitatges en règim de lloguer social, amb quotes adaptades a les possiblitats de cada família, proporcionarà a les famílies beneficiàries una atenció social integral encaminada a la seva plena inserció. L'acord estableix un primer objectiu de lliurament de 50 pisos si bé es preveu l'extensió del programa al llarg de 2014, amb la cessió de més habitatges. El nombre final dependrà de la disponibilitat d'habitatges per part de BBVA a les zones on es determinin més necessitats, així com de la capacitat de gestió de Càritas i de les necessitats que hi hagi en cada moment. En matèria d'habitatge, la iniciativa presentada ahir se suma a l'aportació de 900 habitatges que BBVA ha realitzat al Fons Social d'Habitatges i al pla subscrit amb la Fundació Adecco el passat mes d'abril, que preveu un pla d'ocupació i ajudes de fins a 400 euros al mes durant dos anys per a aquelles famílies necessitades que hagin perdut casa seva.

Càritas Diocesana de Barcelona és una entitat de l'Església catòlica que té com a objectius promoure, orientar i coordinar l'acció social i caritativa de la diòcesi. En aquest sentit ajuda al desenvolupament integral de les persones, a sensibilitzar la societat i a promoure la justícia social. Els seus proncipals àmbits de treball són l'ocupabilitat, l'alimentació, la infància i l'habitatge. Càritas i la FFHS desenvolupen conjuntament un programa d'habitatges dirigit a famílies en risc d'exclusió social i en el moment actual compten amb 360 habitatges per a diferents col·lectius. Càritas va promoure al juliol de 1990 la creació de la FFHS amb la finalitat que fos l'entitat especialitzada en la gestió d'aquest programa i que donés resposta efectiva a les diferents necessitats d'habitatge dels programes socials de Càritas. Ara l'objectiu de les dues entitats és arribar a un parc de 500 habitatges de llogues social l'any 2015.

D'esquerra a dreta: Ignasi de Delàs, president de la Fundació Foment de l'Habitatge Social; Lluís Anglada, de l'equip d'Empreses amb Cor; Jordi Roglá, director de Càritas Diocesana de Barcelona; Carme Trilla, cap d'Acció Social de Càritas Barcelona; i Xavier Queralt, director territorial de BBVA a Catalunya / BBVA
+info: https://www.bbva.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada