dijous, 28 de març del 2013

Rellinars digitalitza les actes municipals conservades des del 1862 al 2007

Amb l'objectiu de facilitar-ne l'accés i garantir-ne la conservació, s'acaben de digitalitzar totes les actes del ple de l'Ajuntament de Rellinars que daten entre l'any 1862 i el 2007. En total s'han digitalitzat unes 4.900 cares d'actes de plens, a les quals es podrà accedir informàticament sense haver de consultar la documentació original, fet que la preserva de la manipulació i facilita, alhora, tant la gestió interna com la consulta d'investigadors i ciutadans en general.

Les actes del ple són una font d'informació essencial, ja que recullen els acords polítics i l'activitat diversa dels ajuntaments en totes les competències que tenen encomanades i per aquesta raó testimonien l'evolució i les transformacions històriques i recents dels municipis. Pel que fa a Rellinars, la continuïtat temporal i el detall de la informació que aporten les actes constitueixen un document fonamental per entendre la evolució històrica dels últims 150 anys de la vila. Aquesta actuació s'emmarca dins del programa de digitalització d'actes municipals que es porta a terme des de la Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona i el seu cost l'ha assumit la mateixa Diputació, a través de l'Àrea de Coneixement i Noves Tecnologies. Tots els arxius municipals digitalitzats com a part d'aquest programa es poden consultar al web http://www.diba.cat/amd.

[caption id="" align="aligncenter" width="336"]Imatge Una acta digitalitzada de l'Ajuntament d'Ullastrell de data 5 de gener de 1900 / DIBA.CAT[/caption]

+info: http://www.rellinars.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada