dimecres, 27 de març del 2013

El Model Martorelles genera interès a Mallorca

L'Ajuntament de Petra, municipi de l'illa de Mallorca, ha mostrat el seu interès per l'anomenat 'Model Martorelles' d'estalvi energètic en l'enllumenat públic. En aquest sentit dijous de la setmana passada es van reunir part de l'equip de govern de Petra amb els serveis tècnics de l'Ajuntament de Martorelles per tal d'abordar els detalls d'aquest model. Es tracta d'un sistema pioner a tot l'estat, iniciat a Martorelles, que consisteix en el manteniment integral, gestió energètica, renovació i optimització de l’enllumenat públic sense necessitat d’endeutament per part de l’ajuntament, obtenint resultats de 50% d’estalvi real en despesa energètica.

Petra és un poble rural caracteritzat fins fa ben poc quasi exclusivament per la seva gran activitat agrícola i ramadera. L'altra activitat principal del poble ha estat l'extracció de marès i de material de construcció però també ha destacat com a cruïlla important de  vies de comunicació amb altres pobles de la seva comarca, cosa que n'ha afavorit les relacions socioeconòmiques.

[caption id="" align="aligncenter" width="343"]Imatge Enllumenat a l'Avinguda d'en Piera a Martorelles / AJ. MARTORELLES[/caption]

+info: http://www.martorelles.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada