dimecres, 13 de març del 2013

El Vallès entre les zones de Catalunya on el coneixement del català és més baix

L'Enquesta d'usos lingüístics que ha publicat recentment la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, amb dades corresponents a l'any 2008, assenyala que Barcelona ciutat, la resta de l'Àmbit Metropolità, on s'inclou el Vallès, i les Terres de L'Ebre són els territoris de Catalunya amb un coneixement del català més baix. Concretament, al conjunt de la resta de l'Àmbit Metropolità el percentatge de població amb coneixements alts de la llengua catalana arriba al 42,4%. Per contra, la zona de Catalunya amb el nivell més alt és la de les Comarques Centrals, on el percentatge de població amb coneixements alts de català arriba al 56,3%, seguida de la zona de l'Alt Pirineu i Aran, amb un 54,5% i Ponent, amb un 51,9%.

Amb tot, segons els resultats d'aquest estudi, el 95% de la ciutadania de Catalunya de 15 anys o més afirma entendre el català, per tant es tracta de la gran majoria d'aquest grup de població, si bé el percentatge es redueix al 67% quan es tracta d'entendre'l perfectament. Això significa que més del 15% de la ciutadania té alguna dificultat per entendre el català. També pel que fa a l'habilitat de parlar-lo, un alt percentatge dels catalans, el 78%, afirmen que saben parlar el català però la xifra es redueix al 49% quan es tracta de parlar-lo perfectament. El castellà, en canvi, el domina a un alt nivell el 88% de la població, la qual cosa fa que es tracti de la llengua més coneguda a Catalunya.

[caption id="" align="aligncenter" width="639"]Imatge Coneixements del català segons l'àmbit territorial. Any 2008 / GENCAT.CAT[/caption]

+info: http://www20.gencat.cat/portal/site/Llengcat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada