dilluns, 24 de setembre del 2012

Foment de la lectura i de la creativitat a les biblioteques del Vallès

El foment de la lectura i de la creativitat literària són els eixos de moltes activitats que han programat recentment diverses biblioteques del Vallès. És el cas de la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí que acollirà nombroses activitats aquest darrer quadrimestre, amb una forta aposta pel foment de la lectura, especialment, amb el cicle 'Conversa amb l'autor' i presentacions de llibres amb els propis escriptors.  Graci Pérez o Jorge Portela, autors rubinencs, seran entre els qui assistiran al cicle. Aquesta biblioteca ha inclòs un total de 25 activitats dedicades al públic jove i adult, com els clubs de lectura, tant en català com en castellà i en anglès. En col·laboració amb el 'Club de Lectura Veus de Dones' es farà un nou concurs de contes de Nadal i pel que fa a les activitats infantils, n'hi ha un total de 38, on destaca 'L'hora del conte', que té molta assistència de nens i nenes de totes les edats. També continua el programa 'Nascuts per llegir'.

Per la seva banda, la biblioteca Ca n’Altimira de Cerdanyola del Vallès reprèn les seves activitats entre les quals hi destaca el taller 'Microconte, un petit gran gènere', a càrrec de Mar Tomàs. La idea d’aquest taller és presentar i treballar els microcontes d'una manera atractiva i engrescadora per tal que els assistents a la xerrada-taller coneguin les seves característiques, en pugin llegir i analitzar exemples d’autors diversos i s’animin a escriure textos propis tot posant en pràctica alguns consells per aconseguir la màxima brevetat i eficàcia narratives. La biblioteca Ca n’Altimira també ha acollit recentment, amb la col·laboració de la llibreria 'L’Aranya', la presentació de la novel·la Sirius 4 d’Alfons Mallol.

TITULARS.CAT ja es va fer ressò, a més, de la recent activitat inciada per la Biblioteca El Castell de Vacarisses amb el títol de 'L'hora del conte en anglès' (bloc del 12/09/2012). Amb aquest programa es busca facilitar l'aprenentatge de l'anglès entre nens i nenes d'apartir de tres anys mitjançant la representació d'obres basades en contes tradicionals en aquesta llengua.

Imatge+info:


http://www.rubi.cat/biblioteca
http://bibliotecacerdanyola.blogspot.com.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada