dimarts, 25 de setembre del 2012

50 anys de la gran riuada de Terrassa

Avui es commemoren a Terrassa 50 anys de la gran riuada que el 25 de setembre de 1962 va arrasar la ciutat i va causar més de 300 víctimes. a les 12.00h tindrà lloc un minut de silenci amb repic de campanes i la participació dels cossos de seguretat i a les 19.00h al Cementiri Municipal es retrà homenatge a les víctimes de la tragèdia seguit d'un concert memorial del Cor de Montserrat. En el marc d'aquesta commemoració també demà tindrà lloc una conferència amb el títol 'Els crèdits de les riuades i l'impacte econòmic al Vallès Occidental' a càrrec de l'historiador Jordi Calvet.

Durant els propers mesos hi haurà moltes més activitats al voltant de la riuada. Entre elles, la projecció del film Barro de Jordi Tomàs el 17 d'octubre i la mostra de documents inèdits sobre la Riuada el dia 24 d'octubre. També al Museu d'Història de Catalunya tindrà lloc un acte en relació a la riuada de 1962 de Terrassa, concretament la taula rodona de cloenda de la commemoració d'aquest 50è aniversari organitzada per la Xarxa de Museus Locals.

Imatge


Diverses fotografies de gran format s'han col·locat en punts estratègics de la ciutat de Terrassa per veure l'efecte de la riuada en el mateix carrer.

+info: http://www.terrassa.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada