dijous, 27 de setembre del 2012

Acció al Riu Ripoll de Sabadell per a eliminar la nyàmera, una planta altament invasora

Diversos voluntaris van actuar el dissabte 22 de setembre per a extreure del Riu Ripoll de Sabadell una planta exòtica altament invasora: la nyàmera (Helianthus tuberosus). Aquesta actuació va ser impulsada per l’Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura (ADENC) i va representar la primera activitat destinada a aquest objectiu. Les persones participants van poder escoltar, a més, tot tipus d'explicacions sobre aquesta planta, com ara la problemàtica que comporta per al riu a causa del seu caràcter invasiu, el seu procés de reproducció i germinació i els usos que es poden donar a les seves flors. En acabar l'activitat, tots els voluntaris es van poder emportar un ram de flors de nyàmera.

Amb anterioritat a aquesta activitat, alumnes de l'escola d'Educació Especial Xaloc i participants d'uns camps de treball internacionals ja havien treballat en l’eliminació de la nyàmera. Amb tot, aquests treballs previs no havien estat suficients per controlar-ne la població.

La nyàmera és una espècie exòtica altament invasora d'origen nord-americà, que es va introduir a Europa al segle XVII de manera intencionada com a cultiu agrícola pel seus tubercles comestibles i farratgers. Es pot reconèixer fàcilment perquè és una planta que arriba als dos metres d’alçada i fa una flor de color groc molt vistosa. La nyàmera és la segona planta invasora més abundant al tram de riu Ripoll comprès entre l'àrea d'esbarjo de Sant Vicenç de Jonqueres i el molí de l’Amat.

Imatge+info: http://adenc.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada