dimarts, 28 d’agost del 2012

Un conte infantil ambientat al Parc de Collserola

La Diputació de Barcelona ha editat el conte titulat La Xara i el Pau i el rapte de l’astor un nou exemplar de la col·lecció 'La Xara i el Pau' dedicada als parcs naturals que gestiona la Diputació. Es tracta d'un conte adreçat als nens de 5è de primària i s'emmarca dins les activitats del programa Viu el parc gestionat per la Diputació de Barcelona.

El cap de la unitat de programació pedagògica i divulgativa de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació, Josep Melero, explica que els llibres d'aquesta col·lecció són històries en les quals els dos personatges viuen diferents aventures en aquests espais naturals. En aquesta nova entrega la Xara i el Pau busquen un astor, una esècie d'ocell que es troba als boscos de Collserola. La història mescla misteri i intriga alhora que recorre alguns dels punts més emblemàtics del parc, com Vallvidrera, la font de Budellera, Vil·la Joana, l’ermita de Sant Medir o el túnel de Mina-Grott, entre d’altres indrets.

El conte, adaptat per a infants de cinquè de primària, compta amb textos de Gonçal Luna i il·lustracions de Susanna Campillo. A més, s’acompanya d’una fitxa amb activitats pedagògiques per fer al voltant del parc. Segons Josep Melero, d’una forma divertida i amena es posa a disposició dels nens i nenes aquest valor i patrimoni del que disposem a Catalunya. L'objectiu principal és la sensibilització dels nens sobre el respecte a la natura.

Imatge+ info: www.diba.cat/llibreria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada