dilluns, 16 d’abril del 2012

El micromecenantge pot salvar el riu Ripoll

L'ADENC, Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura, ha iniciat una campanya de captació de fons a través d'una plataforma de micromecenatge: l'objectiu, consolidar el projecte de recuperació ecològica "Fes reviure el Ripoll!".

Si fins ara prop de 3.000 persones han col·laborat com a voluntaris en les diferents accions impulsades, ara el repte és cobrir 2.000 euros abans del 18 d'abril. El principal objectiu és recuperar ecològicament un tram del riu Ripoll al seu pas per Sabadell realitzant tot un seguit d'actuacions al riu.

El micromecenatge o finançament en massa (de l'anglès crowdfunding) consisteix en el finançament de projectes a partir de nombroses petites aportacions.

La proposta de micromecenatge parteix de l'exposició del projecte a través d'una pàgina web, de manera que qualsevol persona el pugui conèixer accedint-hi i decidir, si vol, col·laborar-hi econòmicament perquè es pugui dur a terme. La plataforma de la xarxa utilitzada per llençar aquesta proposta és Verkami. Podeu accedir-hi a l'enllaç

http://www.verkami.com/projects/1346-fes-reviure-el-ripoll-que-torni-la-fauna-al-riu

Com funciona això del micromecenatge?

La plataforma Verkami acull projectes de tipus molt diferents que busquen finançament a través de micromecenatge. El funcionament és el següent: el projecte es presenta al web i s'estableix una quantitat-objectiu a recollir, que es correspon amb la quantitat necessària per poder dur a terme el projecte o la part del projecte que es pretén finançar amb aquest mètode. A partir d'aquí el projecte disposa de 40 dies per aconseguir la quantitat establerta. Les persones que volen col·laborar amb el projecte es comprometen a fer un donatiu d'una quantitat determinada tot donant-se d'alta i introduint les seves dades i la quantitat que es vol aportar. Si en els 40 dies establerts hi ha suficients aportacions per cobrir l'import definit, el donatiu es farà efectiu. Si no s'aconsegueix arribar a cobrir la quantitat establerta, els donatius no es faran efectius.

En el cas d'aquest campanya, tres dies abans d'arribar a la data límit ja es van superar els 2000 Euros que s'havien fixat com a objectiu i, per tant, la campanya es portarà endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada