dijous, 23 de febrer del 2012

Exposició de projectes audiovisuals interactius al Casal Pere IV

[vimeo http://www.vimeo.com/36959381 w=400&h=225]

COECO from ESDi on Vimeo.


La mostra neix d'un projecte de col·laboració entre l'ESDi i l'ajuntament de Sabadell segons la qual l'escola posa el seu talent al servei de projectes per promoure la conscienciació per al desenvolupament sostenible entre els ciutadans de Sabadell.

El Casal Pere IV de la Rambla de Sabadell acollirà, des del proper 23 de febrer i al llarg d'una setmana, una mostra formada per cinc projectes audiovisuals interactius que han desenvolupat els alumnes de l'Escola Superior de Disseny ESDi.

La mostra ha estat plantejada amb la finalitat de promoure la implicació de les ciutadans en el desenvolupament sostenible, i fer compatible a les ciutats el creixement econòmic amb la preservació del medi ambient, evitant la degradació dels recursos naturals dels quals depenen les activitats humanes.

Els dos elements que caracteritzen d'una manera més clara aquesta exposició i que es combinen a cada moment són, d'una banda, l'enorme creativitat de les propostes, i de l'altra, la interacció amb l'espectador. Les cinc peces emplacen, cadascuna i d'una manera particular, a la intervenció del visitant.

Així, al llarg de l'exposició, apareixen elements com el reciclatge de productes de plàstic de curta durada, la irreflexió en la cultura del consum i les petites accions i actituds qüotidianes, vitals per actuar localment pensant globalment.

Una de les peces més espectaculars és una enorme ampolla de plàstic de 2m d'alçada que s'infla progressivament quan detecta que l'espectador s'hi apropa i, aleshores, a través de la tècnica del mapping es projecten en ella imatges sobre plàstics de curta durada que s'adapten a la forma cilíndrica de l'ampolla.

Tècnicament, es mostren propostes audiovisuals no lineals, afavorint la interacció amb l'usuari. La ironia, la metàfora i l'enginy han estat qüestions clau per al desenvolupament de cadascun dels projectes, per tal de no caure en la literalitat del missatge i aconseguir un major atractiu que ajudi a la conscienciació sobre una qüestió tan ingent com és la sostenibilitat.

Els projectes han estat elaborats pels alumnes de 2n de
Disseny Audiovisual de l'Escola de Disseny ESDi, en el marc de l'assignatura de Projectes I, amb la professora i artista multimèdia Mireia Feliu Fabra.

Casal Pere IV

El Casal Pere IV, l'espai on s'instal·larà l'exposició, és un equipament municipal situat a la Rambla de Sabadell que és actualment un centre de promoció cultural i associativa, espai d'exposicions i seu de diversos serveis públics.

L'edifici es va construir al segle XIX i, juntament amb altres habitatges de la Rambla, és el reflex del creixement econòmic de la ciutat. Aquest casal va ser la residència d'un dels poetes més importants de Catalunya al segle XX, Joan Olivé, que signava amb el pseudònim de Pere IV.

Recordem:

Inauguració: 23 de febrer a les 18 h
Dates de l'exposició: del 23 al 29 de febrer de 2012
Lloc: Casal Pere Quart. Rambla 69, Sabadell
Horaris: de dilluns a divendres, de 17 h a 20 h. Dissabte i diumenge d'11 h a 14 h, i de 18 h a 21

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada