divendres, 13 de gener del 2012

Itinerari pel Riu Ripoll. L'abans i l'ara de les fàbriques.

Aquest diumenge, de les 10 del matí a la 1 del migdia, s’ofereix l’itinerari L’eix Ripoll fàbrica: abans i ara. L’objectiu d’aquest recorregut és l’aproximació al procés històric de la industrialització en el riu Ripoll, allò que en queda de patrimonial i d’establiments industrials, i allò que queda d’activitat econòmica avui.Image

En conjunt, un paisatge històric que és un referent d’identitat sabadellenca prou remarcable.

És previst que la visita tingui parada en els segu?ents punts i elements d’interès històric i patrimonial: molí de Sant Oleguer (es comentarà la roda hidràulica reproduïda i restaurada recentment), vapor de Can Quadres (es podrà entrar dins del recinte exterior gràcies a la col·laboració de Monlansa), empresa Qualitex (actualment activa), Cal Grau, passarel·les del riu de l’any 1962, vapor dels Nois Boixons, molí Xic, molí d’en Fontanet, ca la Daniela, pont de la Salut, molí d’en Torrella, passeig de la Revolució i mirador de la plaça de Sant Salvador. El recorregut es centrarà, per tant, en el sector centre i sud del riu Ripoll al seu pas per Sabadell.
El guiatge de l’itinerari anirà a càrrec de l’arqueòloga i historiadora Maria del Carme Carmona. És llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona, està especialitzada en estudis sobre el món romà i l’arqueologia industrial, i en el món de les activitats didàctiques i de difusió.

Es tracta d’un itinerari a peu (cal portar calçat adequat). Les places són limitades i cal fer inscripció prèvia trucant al Museu d’Història, tel. 93 727 85 55. En cas de pluja, l’activitat pot ser anul·lada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada