dissabte, 9 de desembre del 2023

L'IVGS català trenca la seva tendència positiva

L'Índex de Vendes a les Grans Superfícies, l'IVGS, de Catalunya ha disminuït a preus corrents un 1% a l'octubre respecte al mateix mes de l'any anterior, trencant la tendència de creixements positius que aquest índex ha experimentat al llarg dels darrers dos anys: ho ha donat a conèixer l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que ha emès dilluns. Per grups de productes, les vendes dels alimentaris han augmentat un 0,9%, mentre que les de la resta de productes han disminuït un 3,6%.

A preus constants, per tant eliminant l'efecte dels preus, i sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, l'IVGS català mostra una disminució interanual del 3,6% a l'octubre del 2023. Per grups de productes, les vendes dels d'alimentació disminueixen un 6,7%, mentre que les de la resta de productes augmenten un 0,1%.

Variació interanual de l'IVGS català: octubre 2022 a octubre 2023, a preus corrents. L'IVGS contempla grans superfícies no especialitzades de superfície de venda superior a 2.500 m², excepte estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada