divendres, 3 de desembre del 2021

El passat octubre mostra a preus corrents una disminució interanual del 0,4% a l'IVGS català

L'Índex de Vendes a les Grans Superfícies, l'IVGS, de Catalunya ha disminuït a preus corrents un 0,4% a l'octubre respecte al mateix mes de l'any anterior: ho ha donat a conèixer l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que ha emès avui. Per grups de productes, les vendes dels no alimentaris mostren un augment del 6,2%, mentre que han disminuït en un 6% les d'alimentació.

En l'acumulat dels primers deu mesos de l'any, també a preus corrents, i sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, l'esmentat índex, que fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 m² sense incloure les estacions de servei, mostra una variació interanual del -0,9%. A preus constants, i per tant eliminant l'efecte dels preus, l'IVGS català mostra una disminució interanual del 6,1% a l'octubre del 2021: per grups de productes, les vendes dels no alimentaris han disminuït un -4,1%; les d'alimentació, un -7,4%.

Variació interanual de l'IVGS de Catalunya: octubre 2019 a octubre 2021. Aquest índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m², excepte estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada