dimecres, 6 d’octubre del 2021

L'IVGS interanual català ha reflectit a l'agost una disminució de l'1,6% a preus corrents

Respecte al mateix mes del 2020 i a preus corrents, a l'agost l'Índex de Vendes a les Grans Superfícies, l'IVGS, de Catalunya ha disminuït un 1,6%: ho ha donat a conèixer l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que ha emès avui. Per grups de productes, la disminució interanual de les vendes ha afectat tant els productes alimentaris, en un -2,6%, com la resta de productes, en un -0,5%.

De l'acumulat dels primers vuit mesos de l'any, també a preus corrents i sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, es desprèn una variació interanual negativa, d'un -1%, en aquest índex que fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 m² sense incloure les estacions de servei: les vendes acumulades dels productes d'alimentació han disminuït un 2,8%, mentre que les de la resta de productes han augmentat un 1% en el mateix període. A preus constants, i per tant eliminant l'efecte dels preus, l'IVGS català reflecteix una disminució interanual del 5,5% a l'agost; per grups de productes, les vendes d'alimentació han disminuït un 4,3%, mentre que han disminuït un 6,5% les de la resta de productes.

Variació interanual de l'IVGS de Catalunya: agost 2019 a agost 2021. Aquest índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m², excepte estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada