dimecres, 7 de juliol del 2021

El passat maig ha reflectit a preus corrents un augment interanual del 20,3% a l'IVGS català

Al maig, l'Índex de Vendes a les Grans Superfícies, l'IVGS, de Catalunya a preus corrents ha augmentat un 20,3% respecte al mateix mes del 2020: ho ha donat a conèixer l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que divendres passat ha emès. Per grups de productes, l'augment interanual de les vendes es concentra en les de productes no alimentaris, amb un 85,1%, mentre que disminueixen les d'alimentació, un 8,8%.

En l'acumulat dels cinc primers mesos de l'any, també a preus corrents, i sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, l'esmentat índex, que fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 m² sense incloure les estacions de servei, ha experimentat una variació interanual negativa, d'un -0,9%, com a resultat de les fortes disminucions que l'IVGS ha registrat els dos primers mesos; les vendes acumulades dels productes d'alimentació han disminuït un 2,9%, i les de la resta de productes han augmentat un 1,8% en el mateix període. A preus constants, i per tant eliminant l'efecte dels preus, l'IVGS català mostra un increment interanual del 16,6% al maig del 2021; per grups de productes, les vendes d'alimentació han disminuït un 9,5%, mentre que han augmentat un 75,6% les de la resta de productes.

Variació interanual de l'IVGS de Catalunya: maig 2019 a maig 2021. Aquest índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m², excepte estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada