divendres, 11 de juny del 2021

En un 41,6% interanual ha augmentat a l'abril a preus corrents l'IVGS de Catalunya

Respecte al mateix mes de l'any 2020 i a preus corrents, a l'abril l'Índex de Vendes a les Grans Superfícies, l'IVGS, de Catalunya ha augmentat un 41,6%: ho ha donat a conèixer l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que ha emès dijous de la setmana passada. En funció dels grups de productes, l'augment interanual de les vendes es concentra en les de productes no alimentaris, amb un 212,1%, que registren per segon mes consecutiu elevats creixements, mentre que varien un -1,3% les d'alimentació.

Quant a l'acumulat dels quatre primers mesos de l'any, també a preus corrents, i sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, l'esmentat índex, que fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 m² sense incloure les estacions de servei, ha experimentat una variació interanual negativa, d'un -5,5%, com a resultat de les fortes disminucions que l'IVGS ha registrat els dos primers mesos. A preus constants, i per tant eliminant l'efecte dels preus, l'IVGS català mostra un increment interanual del 37,6% a l'abril del 2021; per grups de productes, les vendes d'alimentació han disminuït un 1,6%, mentre que les de la resta de productes han augmentat un 196,4%.

Variació interanual de l'IVGS de Catalunya: abril 2019 a abril 2021. Aquest índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m², excepte estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada