dimecres, 5 de maig del 2021

El passat març ha reflectit a preus corrents un augment interanual del 16,3% a l'IVGS català

Al març, l'Índex de Vendes a les Grans Superfícies, l'IVGS, de Catalunya a preus corrents ha augmentat un 16,3% respecte al mateix mes del 2020: ho ha donat a conèixer l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que avui ha emès. Per grups de productes, l'augment interanual de les vendes es concentra en les de productes no alimentaris, amb un 59,3%, que registren per primera vegada en el darrer any variacions positives, mentre que disminueixen les d'alimentació, un -4,2%.

En l'acumulat dels tres primers mesos de l'any, també a preus corrents, i sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, l'esmentat índex, que fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 m² sense incloure les estacions de servei, ha experimentat una variació interanual negativa, d'un -15,6%, com a resultat de les fortes disminucions que l'IVGS ha registrat els dos primers mesos; les vendes acumulades dels productes d'alimentació han disminuït un 1,4%, i les de la resta de productes un 29,4% en el mateix període. A preus constants, i per tant eliminant l'efecte dels preus, l'IVGS català mostra un increment interanual del 13,9% al març del 2021; per grups de productes, les vendes d'alimentació han disminuït un 5,5%, mentre que han augmentat un 55,5% les de la resta de productes.

Variació interanual de l'IVGS de Catalunya: març 2019 a març 2021. Aquest índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m², excepte estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada