dissabte, 10 d’abril del 2021

L'IVGS interanual català ha reflectit al febrer una disminució del 23,5%

Respecte al mateix mes de l'any 2020 i a preus corrents, al febrer l'Índex de Vendes a les Grans Superfícies, l'IVGS, de Catalunya ha disminuït un 23,5%: ho ha donat a conèixer l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que ha emès dimecres. En funció dels grups de productes, les vendes de productes no alimentaris mantenen la tendència negativa i disminueixen un 44,1% interanual, mentre que les vendes d'alimentació també disminueixen, un 1,8%, fet que no es produïa des de l'agost de l'any anterior.

De l'acumulat dels primers dos mesos de l'any, també a preus corrents i sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, es desprèn una variació interanual negativa, d'un -27,3%, en aquest índex que fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 m² sense incloure les estacions de servei: les vendes acumulades dels productes d'alimentació han augmentat un 0,3%, mentre que les de la resta de productes han disminuït un 47,7% en el mateix període. A preus constants, i per tant eliminant l'efecte dels preus, l'IVGS català reflecteix una disminució interanual del 24% al febrer; per grups de productes, les vendes d'alimentació han disminuït un 3,2%, mentre que les de la resta de productes han disminuït un 43,8%.

Variació interanual de l'IVGS de Catalunya: febrer 2019 a febrer 2021. Aquest índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m², excepte estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada