dijous, 18 de març del 2021

Gener ha registrat a preus corrents una variació interanual del -30,2% a l'IVGS català

L'Índex de Vendes a les Grans Superfícies, l'IVGS, de Catalunya ha disminuït un 30,2% al gener respecte al mateix mes de l'any anterior: ho ha donat a conèixer l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que ha emès ahir. Per grups de productes, el descens interanual de les vendes es concentra en els productes no alimentaris, un -50%, mentre que augmenten les dels productes d'alimentació, un 2,3%.

Respecte al desembre passat, també a preus corrents, i sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, l'esmentat índex, que fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 m² sense incloure les estacions de servei, ha disminuït un 46,4%. A preus constants, i per tant eliminant l'efecte dels preus, l'IVGS català mostra una disminució interanual del 31,5% al gener del 2021: per grups de productes, les vendes d'alimentació han augmentat un 0,4%, mentre que han disminuït un 50,8% les de la resta de productes.

Variació interanual de l'IVGS de Catalunya: gener 2019 a gener 2021. Aquest índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m², excepte estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada