dissabte, 6 de febrer del 2021

En un 10,9% interanual ha disminuït l'any passat a preus corrents l'IVGS de Catalunya

L'any passat, l'Índex de Vendes a les Grans Superfícies, l'IVGS, de Catalunya ha disminuït un 10,9% en relació amb l'any anterior: ho ha donat a conèixer l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que ha emès abans-d'ahir. En funció dels grups de productes, el descens interanual de les vendes es concentra en les de productes no alimentaris en un -25,9%, mentre que les d'alimentació augmenten un 8,3%, al mateix ritme que ho van fer l'any 2019.

Al desembre, també a preus corrents i sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, aquest índex que fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 m² sense incloure les estacions de servei ha disminuït un 9,8% respecte al mateix mes del 2019, però ha augmentat un 61,3% respecte al mes de novembre del 2020. A preus constants, i per tant eliminant l'efecte dels preus, al desembre l'IVGS català mostra una disminució interanual del 10%; en el conjunt de l'any, aquest índex ha registrat a preus constants un descens del -10,7%.

Variació interanual de l'IVGS de Catalunya: 2010 a 2020. Aquest índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m², excepte estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada