divendres, 11 de desembre del 2020

El passat octubre ha reflectit a preus corrents un augment interanual del 0,5% a l'IVGS català

L'octubre passat, l'Índex de Vendes a les Grans Superfícies, l'IVGS, de Catalunya ha augmentat un 0,5% respecte al mateix mes del 2019 i un 10,9% respecte al setembre d'enguany: ho ha donat a conèixer l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que ha emès el passat dia 2. Aquest augment interanual de les vendes no es produïa des del mes de febrer i es concentra en les vendes de productes d'alimentació, en un 16,3%; mentre que disminueixen les de la resta de productes, un -13,4%.

En l'acumulat dels primers 10 mesos de l'any, també a preus corrents i sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, la variació interanual d'aquest índex que fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 m² sense incloure les estacions de servei ha estat negativa, en un -10,2%, com a resultat de les fortes disminucions que ha registrat el propi IVGS des de l'inici de la crisi sanitària del coronavirus: les vendes acumulades dels productes d'alimentació han augmentat un 9,2% entre gener i octubre, mentre que les de la resta de productes han disminuït un 25,6% en el mateix període. A preus constants, i per tant eliminant l'efecte dels preus, l'IVGS català mostra un augment interanual del 0,8% a l'octubre del 2020: per grups de productes, les vendes d'alimentació han augmentat un 13,8%, mentre que han disminuït un 11,1% les de la resta de productes.

Variació interanual de l'IVGS de Catalunya: octubre 2018 a octubre 2020. Aquest índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m², excepte estacions de servei / IDESCAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada