dissabte, 26 de desembre del 2020

Catalunya ha tingut una tardor termomètricament normal o càlida

La tardor, que meteorològicament comprèn els mesos de setembre, octubre i novembre, ha resultat enguany termomètricament normal a més d'un 60% de la superfície del territori català i càlida a la resta del mateix territori: ho ha donat a conèixer el Servei Meteorològic de Catalunya, el Meteocat, mitjançant una nota informativa que ha emès el passat dia 4. La mitjana estacional ha suavitzat una tardor de contrastos en què, a un dels octubres més freds de les darreres dècades, li va succeir un novembre càlid.

El dèficit pluviomètric, sempre segons la referida nota informativa del Meteocat, ha estat present durant bona part de la tardor. Els episodis de precipitació no han assolit, en general, les elevades quantitats mitjanes de la que és l'estació més plujosa de l'any a la major part de Catalunya. Només el novembre es pot qualificar de plujós a àmplies àrees del territori.

Mapes de l'anomalia de temperatura mitjana dels mesos de la tardor 2020 respecte de la mitjana climàtica 1961-1990 / METEOCAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada