dilluns, 9 de novembre del 2020

En un 5,2% interanual ha disminuït al setembre a preus corrents l'IVGS de Catalunya

Respecte al mateix mes de l'any anterior i a preus corrents, al setembre l'Índex de Vendes a les Grans Superfícies, l'IVGS, de Catalunya ha disminuït un 5,2%: ho ha donat a conèixer l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que dilluns passat ha emès. En funció dels grups de productes, el descens interanual de les vendes es concentra en les de productes no alimentaris, en un -13,4%; mentre que augmenten en un 4,3% les d'alimentació.

De l'acumulat dels primers nou mesos de l'any, també a preus corrents i sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, es desprèn una variació interanual negativa, d'un -11,4%, en aquest índex que fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 m² sense incloure les estacions de servei: variació negativa que ha estat resultat de les fortes disminucions que ha registrat l'IVGS per la crisi sanitària del coronavirus; les vendes acumulades dels productes d'alimentació han augmentat un 8,4%, mentre que les de la resta de productes han disminuït un 26,9% en el mateix període. A preus constants, i per tant eliminant l'efecte dels preus, l'IVGS català reflecteix una disminució interanual del 5,6% al setembre: per grups de productes, les vendes d'alimentació han augmentat un 2%, mentre que les de la resta de productes han disminuït un 12,3%.

Variació interanual de l'IVGS de Catalunya: setembre 2018 a setembre 2020. Aquest índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m², excepte estacions de servei / IDESCAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada