dimarts, 6 d’octubre del 2020

Agost ha registrat a preus corrents una variació interanual del -12,4% a l'IVGS català

L'Índex de Vendes a les Grans Superfícies, l'IVGS, de Catalunya ha disminuït un 12,4% a l'agost respecte al mateix mes de l'any anterior: ho ha donat a conèixer l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que divendres passat ha emès. Destaca la disminució interanual, per primera vegada des de finals del 2018, de les vendes de productes d'alimentació, un -2,3%, mentre que les de la resta de productes mantenen una tendència negativa, en un -21,2%.

En l'acumulat dels primers vuit mesos de l'any, també a preus corrents, i sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, l'esmentat índex, que fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 m² sense incloure les estacions de servei, ha variat un -12,1% respecte al mateix període de l'any anterior, a causa de les fortes disminucions que ha registrat el mateix índex des de l'inici de la crisi sanitària: les vendes acumulades dels productes d'alimentació han augmentat un 8,9% i les de la resta de productes han variat un -28,3% en el mateix període. A preus constants, i per tant eliminant l'efecte dels preus, l'IVGS català mostra una disminució interanual del 12,4% a l'agost del 2020: per grups de productes, les vendes d'alimentació han disminuït un 4,1% i les de la resta de productes un 19,8%.

Variació interanual de l'IVGS de Catalunya: agost 2018 a agost 2020. Aquest índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m², excepte estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada