dimecres, 16 de setembre del 2020

L'IVGS català del passat mes de juliol ha disminuït un 11,8% interanual a preus corrents

Respecte al mateix mes de l'any anterior i a preus corrents, al juliol l'Índex de Vendes a les Grans Superfícies, l'IVGS, de Catalunya ha disminuït un 11,8%: ho ha donat a conèixer l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que el passat dia 2 ha emès. En funció dels grups de productes, el descens interanual de les vendes es concentra en les de productes no alimentaris, en un -23,1%; mentre que augmenten en un 5,7% les d'alimentació.

De l'acumulat dels primers set mesos de l'any, també a preus corrents i sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, es desprèn una variació interanual negativa, d'un -12%, en aquest índex que fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 m² sense incloure les estacions de servei: variació negativa que ha estat resultat de les fortes disminucions que ha registrat l'IVGS des que es va decretar l'estat d'alarma; les vendes acumulades dels productes d'alimentació han augmentat un 10,6%, mentre que les de la resta de productes han disminuït un 29,4% en el mateix període. A preus constants, i per tant eliminant l'efecte dels preus, l'IVGS català reflecteix una disminució interanual de l'11,5% al juliol: per grups de productes, les vendes d'alimentació han augmentat un 3,6%, mentre que les de la resta de productes han disminuït un 21,3%.

Variació interanual de l'IVGS de Catalunya: juliol 2018 a juliol 2020. Aquest índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m², excepte estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada