diumenge, 7 de juny del 2020

El passat abril ha reflectit a preus corrents una davallada interanual del 33,4% a l'IVGS català

A l'abril, l'Índex de Vendes a les Grans Superfícies, l'IVGS, de Catalunya a preus corrents ha disminuït un 33,4% respecte al mateix mes del 2019: ho ha donat a conèixer l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que dimecres passat ha emès. Per grups de productes, el descens interanual de les vendes es concentra en les de productes no alimentaris, amb un -74,4%; mentre que augmenten un 11,6% les vendes d'alimentació.

En l'acumulat de l'any els primers quatre mesos, també a preus corrents, i sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, l'esmentat índex, que fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 m² sense incloure les estacions de servei, ha experimentat una variació interanual negativa, d'un -10,3%, com a resultat de la forta disminució del propi IVGS al març i a l'abril: les vendes acumulades dels productes d'alimentació han augmentat un 11,3%, mentre que les de la resta de productes han disminuït un 27,3% en el mateix període. A preus constants, i per tant eliminant l'efecte dels preus, l'IVGS català mostra una disminució interanual del 33,1% a l'abril: per grups de productes, les vendes d'alimentació han augmentat un 7,9%, mentre que han disminuït un 73,4% les de la resta de productes.

Variació interanual de l'IVGS de Catalunya: abril 2018 a abril 2020. Aquest índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m², excepte estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada