dissabte, 9 de maig del 2020

L'IVGS interanual català ha reflectit al març una davallada del 47,4% en productes no alimentaris

Respecte al mateix mes de l'any anterior i a preus corrents, al març l'Índex de Vendes a les Grans Superfícies, l'IVGS, de Catalunya ha disminuït un 16,2%: ho ha donat a conèixer l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que dimecres passat ha emès. Aquesta evolució ve motivada per una forta disminució, del 47,4%, en les vendes de productes no alimentaris i per un augment de les vendes d'alimentació del 16,8%.

També a preus corrents, i sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, en l'acumulat del primer trimestre de l'any, la variació interanual de l'IVGS català ha estat negativa, en concret d'un -3%. De nou al març però a preus constants, i per tant eliminant l'efecte dels preus, aquest índex que fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 m² sense incloure les estacions de servei mostra una disminució interanual del 15,7%: per grups de productes, les vendes d'alimentació han augmentat un 14,3%, mentre que les de la resta de productes han disminuït un 45,8%. L'entrada en vigor de l'estat d'alarma per a la gestió de l'actual crítica situació sanitària no ha afectat la recollida de la informació per a l'IVGS: les dades reflecteixen l'evolució del volum de vendes en aquest context.

Variació interanual de l'IVGS de Catalunya: març 2018 a març 2020. Aquest índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m², excepte estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada