dimarts, 10 de març del 2020

Restaurat el frontal del Forn de Pa de Cal Tallero

S'ha fixat l'exterior de l'obra original del frontal del forn, quedant protegida aquesta peça conservada a l'edifici homònim de Cambrils


El Museu d'Història de Cambrils ha finalitzat la setmana passada els treballs de neteja i consolidació del frontal del Forn de Pa de Cal Tallero, conservat a l'equipament municipal homònim del barri antic de Cambrils. L'edifici del Forn del Tallero es va inaugurar el passat 20 de desembre com a Oficina Local de l'Habitatge i va quedar pendent la museïtzació de l'obrador del forn de pa, l'únic element conservat de l'antiga casa que, en el marc del Pla de Millora Integral del Nucli Antic de Cambrils, va ser enderrocada i reconstruïda com edifici d'equipaments.

L'obrador del forn de pa, únic element conservat
de l'antiga casa / AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Amb l'acció que ara el Museu d'Història de Cambrils ha portat a terme, i segons detalla l'Ajuntament de Cambrils mitjançant una nota informativa que quant a tot aquest assumpte ha emès dijous de la mateixa setmana passada, s'ha unificat amb el mateix color dels actuals murs l'obra nova realitzada per envoltar el forn, però sobretot ha permès fixar l'exterior de l'obra original del frontal del forn per protegir-la. A la vegada, s'ha actuat també sobre els elements de ferro de la boca del forn i s'ha recuperat la il·luminació interior de la cambra circular de combustió. El Forn de Cal Tallero estava situat a l'antic Carrer de la Fira, l'actual Cardenal Vidal i Barraquer, i és té notícia de la ubicació d'un forn de pa en aquest mateix lloc des de meitats del segle XIX. És des del 1910 que es passa a dir Forn de Cal Tallero. Després de quedar fa uns 40 anys en desús, l'Ajuntament de Cambrils adquireix l'any 2003 tota la casa situada al Carrer Cardenal Vidal i Barraquer 24, per tal de destinar l'edifici a equipament municipal.

+info: https://www.cambrils.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada