dissabte, 23 de novembre del 2019

Setembre ha marcat a preus corrents una variació interanual del 4% a l'IVGS català

L'Índex de Vendes a les Grans Superfícies, l'IVGS, de Catalunya ha augmentat al setembre un 4% respecte al mateix mes de l'any anterior: ho ha donat a conèixer l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que ha emès el passat dia 4. L'evolució positiva de l'IVGS ve motivada per haver augmentat en un 7,4% les vendes d'alimentació i en un 1,1% les de la resta de productes.

En l'acumulat de gener a setembre, també a preus corrents, i sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, aquest índex, que fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 m² sense incloure les estacions de servei, ha variat un 3,1% respecte al mateix període de l'any anterior: les vendes acumulades dels productes d'alimentació s'han incrementat un 7,8%, mentre que les de la resta de productes han disminuït un 0,4% en el mateix període. A preus constants, i per tant eliminant l'efecte dels preus, l'IVGS català mostra un increment interanual del 4,5% al setembre: per grups de productes, les vendes d'alimentació han augmentat un 5,9% i les de la resta de productes un 3,4%.

Taula detallada de dades de l'IVGS de Catalunya del setembre passat. Aquest índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m², excepte estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada