dimecres, 16 d’octubre del 2019

La competitivitat en preus industrials a Catalunya millora 2,1 punts interanuals al primer trimestre

Respecte als països industrialitzats, l'índex de competitivitat en preus de la indústria manufacturera catalana millora al primer trimestre d'enguany 2,1 punts en termes interanuals: ho ha donat a conèixer l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que ha emès dilluns de la setmana passada. La millora de l'índex, que es dóna per tercer trimestre consecutiu, està motivada pel guany generalitzat de la competitivitat del component de preus relatius i també pel comportament favorable del tipus de canvi.

El component dels preus industrials en relació amb el conjunt dels països industrialitzats millora un punt i està immers en una tendència de clara millora des de mitjan 2016. Per la seva banda, i sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, el component nominal ha tingut una contribució clarament favorable d'un punt iniciada el trimestre anterior, ja que l'euro s'ha depreciat respecte de les principals divises internacionals. L'evolució favorable de l'índex de competitivitat és generalitzada respecte de totes les àrees geogràfiques analitzades. Presenta una evolució favorable en la comparativa amb la zona euro per vuitè trimestre consecutiu, concretament 0,9 punts, com també hi ha un guany en l'índex respecte del conjunt de la UE-28, en concret d'1,2 punts. En relació amb el conjunt de països desenvolupats, la millora ha estat d'1,9 punts, i respecte als nous països industrialitzats d'Àsia és on el canvi és més intens, de 5 punts. Es consolida, així, la tendència positiva iniciada el tercer trimestre del 2018.

Índex de competitivitat en preus de la indústria catalana respecte als països industrialitzats, per components. Un augment de l'índex denota pèrdua de competitivitat / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada