dimecres, 25 de setembre del 2019

A preus corrents l'IVGS de Catalunya del passat juliol ha crescut un 5,7% interanual

L'Índex de Vendes a les Grans Superfícies, l'IVGS, de Catalunya ha augmentat al juliol d'enguany un 5,7% a preus corrents en comparació al mateix mes de l'any anterior: ho ha donat a conèixer l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que ha emès el passat dia 4. Aquesta evolució de l'IVGS ve motivada tant per l'augment de les vendes d'alimentació, un 9,4%, com pel de les vendes de la resta de productes, un 3,5%.

En l'acumulat dels set primers mesos de l'any, també a preus corrents, i sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, aquest índex, que fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 m² sense incloure les estacions de servei, ha variat un 2,7% respecte al mateix període de l'any anterior: les vendes acumulades dels productes d'alimentació segueixen mostrant una evolució positiva i s'han incrementat un 7%, mentre que les de la resta de productes han disminuït un 0,4% en el mateix període. A preus constants, i per tant eliminant l'efecte dels preus, l'IVGS català mostra un increment interanual del 5,5% al passat juliol: per grups de productes, han augmentat un 7,7% les vendes d'alimentació i un 4,4% les de la resta de productes.

Taula detallada de dades de l'IVGS de Catalunya del juliol passat. Aquest índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m², excepte estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada