dijous, 29 d’agost del 2019

LiceXballet, declarada entitat d'interès cultural

Després d'haver presentat la corresponent sol·licitud, l'entitat LiceXballet ha estat aprovada pel Govern català com a associació d'interès cultural: ho ha donat a conèixer el Departament de Cultura mitjançant una nota informativa que ha emès abans-d'ahir. Constituïda a Barcelona el 14 de desembre de 2012, aquesta entitat és una associació sense ànim de lucre.

LiceXballet va néixer a partir de la iniciativa d'un grup de ballarins, que eren membres del Ballet del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, per tal d'agrupar totes les persones interessades en la defensa històrica del ballet a Catalunya i, especialment, des del Liceu, com a teatre més emblemàtic en la matèria. L'associació es troba a Barcelona i com a objectiu de partida es proposa la recuperació de la història del Ballet del Gran Teatre del Liceu des de la inauguració del mateix teatre l'any 1847.

Captura de pantalla del web de LiceXballet. A l'àrea principal de la pàgina inicial es van succeint fotografies històriques relacionades amb el Ballet del Gran Teatre del Liceu. Mentre es navega pel portal, aquest permet anar escoltant música característica que reprodueix automàticament / LICEXBALLET; TITULARS.CAT

+info: https://cultura.gencat.cat

1 comentari: